KLAUDYNA MACIĄG
  • Główna
  • Sklep
  • Blog
  • Kim jestem?
  • PREZENTY DLA CIEBIE
  • Podcast
  • Współpraca
  • Copywriting

Kuchnia w stylu wolnym, Annabel Langbein

Kuchnia w stylu wolnym, Annabel Langbein

Oryginał: Free range cook
Wydawnictwo: Publicat
Rok wydania: 2012
Stron: 320
Gatunek: kucharska

Książki kucharskiej nie da się przedstawić zaraz po jej zdobyciu. Trzeba przez jakiś czas smakować jej propozycje i powoli poznawać świat jej autora. Ja przygodę z Annabel Langbein rozpoczęłam w połowie października, raz po raz wypróbowując zaproponowane przez nią potrawy i rozkoszując się prawdziwą bliskością z naturą. Taka jest zresztą filozofia kuchni w stylu wolnym – trzeba korzystać z tego, co w danej porze roku ofiarowuje Matka Natura i skupić na prostocie przyrządzania, nie zaś na wymyślności i egzotyce.

Znana autorka książek kulinarnych w Kuchni w stylu wolnym proponuje przygotowywanie potraw zgodnie z sześcioma wyznacznikami, koncentrując się na składnikach z:

  • pieca
  • ogrodu
  • farmy
  • jeziora i morza
  • spiżarni
  • sadu.


Filozofia życiowa Annabel Langbein jest bliska marzeniom wielu ludzi. Wszelkie dobra potrzebne w kuchni, odnajduje we własnym ogrodzie, w okolicznym jeziorze lub na pobliskim targu. Świeże owoce, warzywa i mięsa, dopiero złowione ryby, jajka od zdrowych (i szczęśliwych!) kur. Proste posiłki, celebrowane przy rodzinnym stole w gronie bliskich i przyjaciół. Wspaniałe uczty, nie mające nic wspólnego ze sztywnością eleganckich restauracji. Potrawy pyszne, banalne w wykonaniu, zachwycające prostotą i naturalnością. Wymarzony sposób na życie…

Bo któż z nas nie marzy o chwili spokoju na łonie natury, gdzie ogródek warzywny zachwyca aromatami, gdzie sad przyciąga mnogością barw, gdzie mamy pewność, że to co jemy, jest zdrowe i przygotowane z największą pieczołowitością?

Przepisy, jakie znajdziecie w Kuchni w stylu wolnym są szczegółowo opisane, nierzadko opatrzone refleksją i wspomnieniem z życia Annabel Langbein. Przeglądanie tej publikacji jest wspaniałą przygodą – zdjęcia są przepiękne, kolorowe i pełne uroku, przepisy różnorodne i łatwe w przygotowaniu, a całość uzupełniają opowieści snute przez autorkę. Kombinacja idealna, ultraaromatyczna i urzekająca swymi barwami.

Spośród tony książek kucharskich z jakimi miałam styczność, ta jest jedną z piękniejszych, ciekawszych i najbardziej przydatnych.

Moja ocena: brak

Cześć! Nazywam się Klaudyna Maciąg i zajmuję się tworzeniem za pomocą słów. Na blogu znajdziesz treści dotyczące freelancingu, rozwoju, blogowania i prowadzenia firmy. Chcesz dowiedzieć się więcej? Sprawdź, kim jestem.

Sprawdź moje produkty:

  • Dziennik Wieloletni

    Dziennik Wieloletni – błękitny

    119,00 zł z VAT
    Kup w sklepie PSC
  • Dziennik Wieloletni

    Dziennik Wieloletni – czarny

    119,00 zł z VAT
    Kup w sklepie PSC
freelancing organizacja zarabianie w sieci samorozwój nauka języków prowadzenie firmy
PrevŚwiąteczne inspiracje – co na prezent?
Wiking. Dziecko Odyna, Tim SeverinNastępny

Mam dla Ciebie prezenty!

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowe ebooki.

Twoje dane będą przetwarzane w celu wysyłki newslettera, a ich administratorem będzie Klaudyna Maciąg. Szczegóły: polityka prywatności.

Dzięki, udało się!

W swojej skrzynce mailowej wypatruj pierwszej wiadomości z prezentem powitalnym. 

Istnieje duże prawdopodobieństwo, że wiadomość wpadnie do [spamu], więc zajrzyj i tam. A jeśli chcesz mieć pewność, że moje wiadomości będą dochodzić, dodaj adres kontakt@klaudynamaciag.pl do zaufanych. 

.

0 komentarzy

Marta Kowalik pisze:
1 grudnia 2013 o 17:12

Sama nie przepadam za książkami kulinarnymi, ale moja koleżanka ma obsesję na ich punkcie 😀

Odpowiedz
Katarzyna Meres pisze:
1 grudnia 2013 o 17:41

Też nie przepadam za książkami kulinarnymi, ale uwielbiam, kiedy są tak pięknie wydane!

Odpowiedz
Sylwuch pisze:
2 grudnia 2013 o 14:12

Ostatnio zaczęłam nabywać literaturę kulinarną, żebym wraz z R. nie umarła z głodu w przyszłym roku. 😉 Zainteresowałaś mnie tą pozycją.

Odpowiedz
Klaudyna Maciąg pisze:
2 grudnia 2013 o 16:32

Koniecznie się jej przyjrzyj, jest świetna! To chyba pierwsza książka kulinarna, w której najzwyczajniej w świecie się zatraciłam 🙂

Odpowiedz
kasia23112511 pisze:
7 grudnia 2013 o 17:03

Sama gotuję racze na szybkiego i bez głębszego zastanowienia 🙂 W tej książce kusi mnie klimat, ciekawe podejści autorki i zdjęcia – ten och kawałek który pokazałaś skutecznie zaostrzył mój apetyt 🙂

Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Kontakt

kontakt@klaudynamaciag.pl

Agencja Kreatywna Espelibro
Klaudyna Maciąg
NIP: 9492100679

Co to za miejsce?

Blog Klaudyny Maciąg. Blog o produktywności, rozwoju i prowadzeniu firmy. Znajdziesz tutaj treści przydatne dla freelancerów, blogerów i właścicieli małych firm oraz dla osób zainteresowanych samorozwojem i nauką języków.

POLITYKA PRYWATNOŚCI
REGULAMIN SKLEPU
Rife Wordpress Theme. Proudly Built By Apollo13

Koszyk