200 tajemnic naturalnej zdrowej kuchni, Judith Rodriguez
Bardzo lubię publikacje związane z kulinariami, promujące zdrowy styl życia i racjonalne żywienie. Sama w swojej kuchni staram się gotować zdrowo, jak również nie waham się eksperymentować i działać na wyczucie, zamiast kierować się spisanymi przez innych recepturami. Bywa jednak, że gubię się niekiedy i potrzebuję nagłej inspiracji. Książka dr Judith Rodriguez dla takich kulinarnych luzaków jak ja jest propozycją idealną. To wspaniałe kompendium wiedzy wyłożonej w klarowny i rzeczowy sposób. Dzięki takim książkom nie ma szans, by nie mieć pomysłu, co postawić na stole w jadalni. Zasłanianie się brakiem fachowej wiedzy również nie będzie już możliwe. Bo tu cała niezbędna w kuchni wiedza jest skondensowana i podana w przystępnej formie. Warto przeczytać!
W książce znajduje się pięć działów głównych:- W domu – podpowiedzi dotyczące sposobów przygotowania posiłków (w zależności od tego, czy jest się singlem, czy do wykarmienia pozostaje więcej osób), a także drobnej aktywności fizycznej.
- Zakupy – jak kupować, gdzie kupować, czym zamieniać popularne produkty, jakie przekąski wybierać i jak nie dać się złapać na pułapki zastawiane przez producentów.
- Restauracje i przyjęcia – jak się zdrowo żywić poza domem i jak przygotowywać przyjęcia.
- Diety i schematy żywieniowe – przedstawienie kilku najpopularniejszych diet (np. wegańskiej, RAW, oczyszczającej).
- Dbaj o zdrowie – co jeść przy walce z różnymi chorobami (cukrzycą czy nadciśnieniem).
Jestem zaintrygowana. Zaraz przejrzę google, żeby dowiedzieć się czegoś więcej 🙂
Oooo w sumie to coś dla mnie 😀
To bardzo dobrze, polecam 🙂